show case - Orga BV

Huisstijl, visuele identiteit, communicatie- & verkoopmiddelenOrga BV

Orga BV is ontwikkelaar en producent van offshore- en aviation-bebakening. De industriële producten worden wereldwijd ingezet om potentiële gevaren op zee en in de lucht te bebakenen. Wij ontwierpen op een markante manier de huisstijl voor dit bedrijf. Hierin speelt zowel fotografisch- als digitaal ververvaardigd beeldmateriaal, waarop de producten van Orga toegepast te zien zijn een prominente rol; in de heldere beeldentaal weerklinkt zo precies, wat er in de werkelijkheid gebeurt. In nauwe samenwerking met de opdrachtgever ontwikkelde Crystallize een uitgebreide communicatieset, waaronder briefpapier, enveloppen en visitekaartjes. Ook dragen we zorg voor alle andere visuele communicatie, zoals brochures, website en beursstand.


Logo's

De basis van de huisstijl wordt gevormd door de logoset. Het oorspronkelijke logo van Orga was 30 jaar onveranderd gebleven. Hoewel de kenmerken van het logo ruimschoots voldeden aan de hedendaagse opvattingen van een 'goed logo' (herkenbaar, tijdloos, etc), was de bedrijfsstructuur en -cultuur in die periode sterk veranderd. Mede daarom is Crystallize uitgenodigd om het logo aan een grondig herontwerp te onderwerpen.
Met veel respect voor het oorspronkelijke logo hebben we de logoset zowel qua compositie als typografisch aansluiting gegeven bij de huidige tijd.


Communicatie set

Briefpapier, envelop, visitekaartjes. Ze maken deel uit van de uitgebreide communicatieset die we voor Orga ontwierpen.


Folders en brochures

Voor de gehele productrange die Orga ontwikkelt en verkoopt hebben we folders en brochures gemaakt. De herkenbaarheid van Orga als geheel is hierbij leidend geweest. Toch heeft elk business team zijn eigen 'look & feel' gekregen. Hierdoor kan elk team zich zelfstandig presenteren, terwijl de corporate identiteit gewaarborgd is.
Naast het algemene ontwerp voor de folders hebben we diverse visuals gemaakt, die de gebruiksomgeving van de producten weergeven. Tevens ontwierpen we verschillende grafische elementen die helder inzichtelijk maken waar de producten van Orga het best tot hun recht komen.


Website

Crystallize ontwikkelde de website voor Orga BV. Hierin zijn alle 'business teams' vertegenwoordigd. Een uitgebreide 'product-selector' en een specifieke zoekfunctie helpen bij het navigeren over de omvangrijke website.

Bezoek de site van Orga BV.

Dynamische datasheets


Een belangrijk doel van de website is de mogelijkheid om datasheets te kunnen downloaden.
Crystallize ontwikkelde een online hulpmiddel om een database te vullen met de vereiste informatie waarmee, met 1 klik op de knop, een volledig opgemaakte PDF wordt gegenereerd.

 

Product search


Zoeken (en vooral vinden) van producten is een cruciaal onderdeel van de webzite. Omdat de klanten van Orga zich in verschillende markten bevinden hebben we een concrete zoekfunctie gebouwd, waarmee de klant overzichtelijk en compact de productcategorie vindt die hij zoekt.

 

Zoekresultaten


Elke zoekopdracht op de website resulteert in een hiërarchisch overzicht waarbij de zoekterm benadrukt wordt, en het resultaat visueel wordt ondersteund.


Beursstand

De beursstand van Orga kent vele gedaantes waardoor voor elk 'business team' de optimale presentatie samengesteld kan worden. Niet alleen ontwerpen we de layout van de stand, die telkens anders is, omdat de afmetingen op de beursvloer vaak verschillen. Ook ontwikkelden we de productdisplays, bar en kasten. De visualisatie die tegen de achterwand wordt gebruikt is ook door ons gemaakt; een levendig panorama-zicht waarin de producten van Orga sterk tot uiting komen.


Video - product demo.

Om de nieuw ontwikkelde productlijn te kunnen demonstreren op de website en beurzen maakte Crystallize deze promotievideo.


Verpakking

Helikopter-landingsplatforms moeten volgens een specifiek patroon verlicht worden. De verpakking die Crystallize ontwierp helpt de medewerkers zowel tijdens het order-pikken als tijdens de assemblage terplaatse.


Visuals

Om de producten van Orga in de context van de markt te plaatsen hebben we een serie visuals gemaakt waarin de producten van Orga een belangrijke rol spelen.
Door de toegepaste techniek zijn we in staat om de afbeeldingen geschikt te maken voor gebruik op de website, in folders en brochures. Tegelijkertijd is de resolutie van dermate hoge kwaliteit dat het geen probleem is om deze visuals ook voor groot formaat print te gebruiken zodat ze bijvoorbeeld kunnen fungeren als achterwand op de beursstand.

Aanpak


Bekijk onze promotievideo, lees alles over ons proces en download de 'Crystallize briefingtool'.

Portfolio - Allround design


Bekijk onze menukaart en laat u, aan de hand van deze uitgebreide 'show cases', inspireren!

Portfolio - Creative helpdesk


Bekijk het overzicht van onze meest recente ontwerpen.

 
© Crystallize 2017   |   Gevers Deynootstraat 112   |   2586 HW DEN HAAG   |   +31 (0)70 427 8805   |   info@crystallize.nl